Hitne intervencije 00-24h / 065 391 0 392

Ponedeljak-Četvrtak: 13–20h / Petak: 10–16h

Koste Jovanović 67 Beograd

  • Srpski jezik
  • Engleski jezik
  • Engleski jezik
  • Italy language
  • Deutch language

Estetska stomatologija

Estetska stomatologija nam daje mogućnost da pacijentima pružimo visoke estetske rezultate uz minimalno invazivne zahvate na zubima. To bi značilo manje brušenja vaših zuba i očuvanje postojećih struktura zuba, a sve u cilju kreiranja vašeg savršenog osmeha.

Kažu da lep osmeh razoružava. Vaš osmeh je obično prva stvar koju drugi primete na vama, i upravo zato ima smisla da svi zele da njihovi zubi budu savršeni,zdravi i blistavi. Prema istrživanjima Evropske akademije za estetsku stomatologiju, više od 97% populacije veruje da je osmeh jako bitan za socijalne prilike. Mnogi pacijenti se odlučuju da upravo na ovaj način ulepšaju svoj osmeh.

Usavršavanjem tehnike izrade i evolucijom materijala smo u prilici da vam osmeh učinimo savršenim uz minimalnu obradu vaših zuba i tako sačuvamo što više zdravog zubnog tkiva.

Estetska stomatologija – Beljenje zuba

Ova procedura koristi se za ulepšanje osmeha pacijenta- u nekim slučajevima čak 3 do 7 nijansi u jednoj poseti stomatologu. Profesionalno beljenje zuba može se vršiti u ambulantnim uslovima ili se mogu izraditi specijalizovani trejevi za kucno beljenje. U poređenju sa sredstvima za kucno beljenje u ambulantnim slučajevima se koriste sredstva koja efikasnije i brže ostvaruju rezultate.

Standardi u socijalnoj sveri komunikacija su se bitno promenili u odnosu na neke iz XX veka. To je pre svega nametnuto američkim standardima koji su posle toga bili opšte prihvaćeni. Lep osmeh je preduslov i otvara vrata zaključana sa „šest brava“. Danas u komunikaciji, poslovnoj ili privatnoj, sve je važno, jer sitnice govore o tome ko ste,  iz kog socijalog okruženja dolazite. Ali i koliko ste uznapredovali obrazovanjem i sticanjem materijalnih preduslova za status koji imate ili želite da postignete.

U tom smislu lep i zdrav osmeh je „ultimum refugijum“ (uslov svih uslova) u današnjem svetu komunikacija, gde svi hoće sve da postignu sve „sad i odmah“ ali neke jednostavne stvari otkrivaju gde pripadaju….ili čemu teže i da li su spremni da to dosegnu. Sve je u osmehu!!! Možete da imate vrhunsko odelo, najskuplje cipele, skupoceni sat… Ali, osmeh je onaj koji odaje i postavlja Vas na mesto koje Vam pripada i u tom smislu prave „majstore“ nikada je nemoguće prevariti.

Malo je ljudi koji su Bogom dani u odnosu na blistav i zdrav osmeh. Većini, uvek nešto nedostaje do savršenstva. Nepravilan položaj zuba u zubnom luku u estetskoj zoni, neadekvatna boja zuba uslovljena nasleđem ili nekim drugim uzrokom (korišćenje antibiotika tetraciklina u toku trudnoće – majke) ali i ispunima (plombama) kojima su rekonstruisani zubi nakon terapije karioznih lezija. Sve to ruži osmeh i govori o Vama.

Da li ste znali?

Da estetska stomatologija nije samo beljenje zuba? Naš specijalista je u mogućnosti da upotpunosti izmeni vaš osmeh,oblik zuba i boju uz maksimalno očuvanje vaših zuba pomoću restauracija koje su potpuno neprimetne drugim ljudima.

O tome pričamo jer je sve to moguće korigovati i osmeh, lep i zdrav dovesti do savršenstva. Put u nekim slučajevima može biti dug. Nekada je potrebna mala korekcija položaja, oblika ili boje zuba. To se može uraditi prilično jednostavnim ali ipak složenim postupcima primenom porcelanskih indirektnih ili kompozitnih – direktnih venira. Sa aspekta trajnosti porcelanski veniri nemaju alternativu.

Postoje dve vrste porcelanskih venira. Prvo su to tanke keramičke ljuspice kojima je moguće promeniti sve neadekvatno u osmehu… od oblika, pozicije do boje zuba. Radikalniji postupak je klasični porcelanski venir. Drugi postupak je tzv. „non prep venirs“ koji je sofisticirani postupak sa ograničenim indikacijama (nemoguće ga je primeniti u svim slučajevima).

estetska stomatologija

Potpuno drugi aspekt u estetskom pogledu je rešavanje problema neadekvatne boje zuba u uslovima kada su zubi po formi ali i položaju u besprekornom nizu. U takvim slučajevima neophodno je boju zuba prilagoditi boji tena, godinama osobe posebno ako je mlađe životne dobi. Do skoro to i nije bilo moguće realizovati za odgovarajućim i predvidivim rezultatima. Danas, sa napretkom tehnologije i primenom novih materijala za izbeljivanje zuba to je izgledno i predvidljivo bez ikakvih negativnih posledica po zdravlje vitalnih zuba. Promena boje zuba ovim savremenim postupcima se postiže za čak tri boje ka svetlijem tonu.

Ako imate želju da bitno promenite svoj osmeh u cilju njegove blistavosti „BoDent MD“ Vam stoji na raspolaganju. Sa ozbiljnom garancijom tu smo da Vam obezbedimo zdrav i besprekoran osmeh.Tu smo da Vam tako podignemo samopouzdanje i ukupno učinimo po svim aspektima Vaš život lepšim i uspešnijim.

Estetska stomatologija - Viniri (fasete)

Zubne porcelanske fasete (porcelanski viniri), pripadaju kategoriji najsavremenijih restauracija u domenu estetska stomatologija. Oni su tako deklarisani u stomatološkoj doktrini rešavanja estetskih problema koji se odnose na prevazilaženje problema nepravilnog položaja zuba u estetskoj zoni pre svega gornje vilice , kada su neophodne korekcije oblika i veličine ali i boje zubi u estetskoj zoni (koja se ne može korigovati sistemom izbeljivanja zuba).

Prednost porcelanskih vinira je minimalna preparacija zubne supstance (uklanjanje brušenjem) čime se štedi zub (za razliku od preparacije za krunu) uz istovremeno očuvanje tkiva desni kao i stvaranje optimalnih uslova za besprekorno održavanje higijene usta i zuba. Ovo je od posebnog značaja jer samo očuvana zubna potporna tkiva na ovaj način su garant prevencije oboljenja parodoncijuma odnosno stabilne remisije izlečene parodontopatije.

Restorativna stomatologija

Restorativna stomatologija bavi se jednostavnijim restauracijama zuba, koje se obično obave u jednoj poseti. Zub zahvaćen karijesom treba izlečiti. Tokom vremena karijes napreduje i razara zubno tkivo a takođe dovodi i do infektivnih procesa unutara kanala korena (kod uznapredovalih formi) kada je potrebno sprovesti endodontsku terapiju.

Zahvaljujući napretku tehnologije razvijeni su savremeni kompozitni materijali za izradu plombi na zubima. Izrada plombi ovim materijalima omogućava minimalno odstranjivanje samo bolesnog (karioznog) dela zuba. Kompoziti se hemijski vezuju za zub i biokompatibilni su. Zahvaljući nanotehnologiji možemo ih polirati do visokog sjaja.

Za razliku od starih, crnih amalgamskih plombi (koji ujedno sadrže i živu), kompozitne plombe su visoko estetske i u prirodnoj boji zuba. Na taj način naši pacijenti dobijaju vrhunski rad sa kojim će ostvariti vrhunsku funkciju i estetiku.

Zakažite pregled ili konsultacije!

Pozovite nas ili zakažite svoj termin putem sajta
sr_RSSerbian