Hitne intervencije 0-24h / 065 391 0 392

Ponedeljak-Četvrtak: 13–20h / Petak: 10–16h

Koste Jovanović 67 Beograd

  • Srpski jezik
  • Engleski jezik
  • Italy language
  • Deutch language

Ortopedija vilica

Ortopedija vilica – Invisalign

Ortopedija vilica ili Invisalign predstavlja specijalan ortodontski aparat koji se koristi za korekciju položaja zuba kod odraslih i tinejdžera. Ovaj moderan sistem je sačinjen od seta providnih folija koje možete nositi u svakom trenutku. Sa izuzetkom tokom obroka i tokom održavanja higijene usta i zuba. Veoma brzo ćete putem Invisaigna postići željeni efekat. Invisalign je u potpunosti transparentna, tako da ostaje gotovo neprimetna dok se smejete pričate ili uživate u društvu vama dragih osoba. Sa Invisalign, odrasli i tinejdžeri mogu postići osmehe kakve su oduvek želeli. A da istovremeno ni ne osete da imaju ortodontski aparat.

Prvobitna upotreba Invisaligna vezuje za SAD još pre dvadesetak godina, nakon čega stiču veliku popularnost kako u svetu, tako i u Srbiji. Njihovoj sve većoj i češćoj primeni doprinela je i najsavremenija 3D tehnologija, odnosno 3D printeri. Oni su omogućili da se veoma brzo izrađuju 3D modeli providnih folija uz izuzetno veliku preciznost. Takođe, ova tehnologija je obezbedila da se, u kompjuterskom softveru, za svakog pacijenta individualno napravi predviđanje kako će se njegovi zubi pomerati tokom vremena nošenja folije. Ovo je jedna od najbitnijih faza korišćenja Invisaligna, jer se ovde može ustanoviti da korekcija i ispravljanje zuba nije moguće postići putem Invisaligna. Tada se pacijentu preporučuje nošenje fiksnog aparata (fiksne proteze). Praksa je pokazala da naši pacijenti na početku, posle prikazane 3D animacije položaja i očekivanog izgleda njhovih zuba nakon završenog tretmana, ne žele da odustanu od ove terapije. 

Ortopedija vilica i Invisalign – Koje su prednosti?

Ortopedija vilica, tj. Invisalign, odnosno providna folija za korekciju položaja zuba u velikoj meri se nosi noću. S druge strane, ukoliko pacijent želi brži napredak u procesu ispravljanja zuba, preporučuje se njihovo nošenje i tokom dana (optimalno je 16 sati dnevno). Invisalign bi trebalo da nose samo osobe sa završenim rastom i razvojem zuba, odnosno kada pacijent ima stalne zube. Dakle, folije za ispravljanje zuba nisu preporučljive za decu. Ukupan tretman Invisalignom traje od šest meseci do godinu dana. Pacijent folije menja na svakih tridesetak dana. Invisalign je najdelotvorniji u slučajevima kada su zubi umereno zbijeni. Ali, i kada se između zuba nalazi umereni razmak.

Ortopedija vilica, odnosno Invisalign predstavlja jedno od najvećih dostignuća moderne stomatologije jer pacijentima pruža mnogobrojne prednosti. Na prvom mestu jeste da pacijent može potpuno nesmetano da održava optimalnu higijenu usta i zuba kao i to da se folije izrađuju unapred (pacijent na početku terapije dobije komplet folija), tako da ih pacijent može sam menjati kod kuće. To automatski znači da će broj poseta stomatologu biti manji. Kao što smo napomenuli, ne moraju se nositi tokom dana. Čak i u tim slučajevima, zbog providnosti Invisaligna, gotovo niko i neće primetiti da ih nosite. Ako za tim postoji potreba, pacijentu se, pre početka tretmana Invisalignom, odnosno prilikom prikaza animacije, naglašava da će u nekom momentu morati da se uradi tzv. stripovanje (sužavanje) zuba. Ovo se radi samo u slučaju da je neophodno smanjiti širinu zuba. Ova procedura je u potpunosti bezbolna i nije rizična po zdravlje pacijenta.

 

Zakažite pregled ili konsultacije!

Pozovite nas ili zakažite svoj termin putem sajta
sr_RSSerbian