Hitne intervencije 00-24h / 065 391 0 392

Ponedeljak-Četvrtak: 13–20h / Petak: 10–16h

Koste Jovanović 67 Beograd

  • Srpski jezik
  • Engleski jezik
  • Engleski jezik
  • Italy language
  • Deutch language

Dečiji stomatolog – Sve što morate znati

Za zdravlje mlečnih, a kasnije i stalnih zuba vaših mališana neophodna je dobra oralna higijena i stručan dečiji stomatolog.

Ukoliko se pitate kako odabrati pravog stomagologa za vaše dete, na pravom ste mestu.

Dečiji stomatolog – Redovna oralna higijena i kontrole ključ su održavanja zdravlja zuba

Smatra se da bi vaši mališani i bebe trebalo da počnu redovno da peru zube sa već oko 6 meseci života.

Naravno, tada na scenu stupate vi. Roditelji su oni koji svojoj deci peru zube do momenta kada dete ne postane spremno da to radi samo.

U današnje vreme, čini se da još uvek nije dovoljno raširena svest o važnosti održavanja oralne higijene mlečnih i stalnih zuba kod dece. Statistički podaci su pokazali ogroman porast broja plombiranja i vađenja zuba kod dece. Dečiji stomatolog još uvek se ne posećuje dovoljno.

Kada dete počne sa pranjem zuba, važno je da znate pravilno da odaberete četkicu kojom će to raditi. Ona mora da bude manja, kako bi lako doprla do svih zubića. Takođe, mora biti mekana, kako se slučajno ne bi povredile desni mališana.

Dečiji stomatolog predložiće vam da održavate oralnu higijenu dva do tri puta dnevno, barem po dva minuta.

Takođe, savetovaće vas na koji način da nagovorite svoje dete da zaista svakoga dana pristane na pranje zuba.

Stomatološka ordinacija BoDent u Beogradu pruža vama i vašoj deci sve stomatološke usluge koje su vam potrebne. U radu sa decom, posebno se vodi računa kako bi se savladao strah od zubara.

S obzirom na to da deca gube mlečne zube oko sedme godine života, u tom periodu je od ključne važnosti redovno posećivati dečijeg stomatologa. Na taj način predupredićete sve moguće probleme u kasnijem životnom dobu.

Prema tome, oralna higijena zaista je stub zdravlja dečijih zuba. Održavanjem iste podstičete decu da vode računa o svom zdravlju od malih nogu.

Kako bi u kasnijem životu izbegli ogromne probleme sa oralnim zdravljem, deca se moraju navići što ranije na posete stomatološkim ordinacijama.

Dečiji stomatolog

Dečiji stomatolog – Kako odabrati pravog stomatologa za dete?

Prilikom odabira stomatologa za svoje dete, važno je voditi računa o mnogim stvarima.

Dečiji stomatolog je stručnjak u oblasti pedijatrijske stomatologije. On će se starati o zubima vaše dece od najranijeg uzrasta do adolescencije.

Prema tome, pratiće kako se održava oralna higijena i radiće na tome da se izbegnu svi potencijalni problemi sa zubima kod dece.

Znanje i stručnost svakog stomatologa svakako su na prvom mestu, ali kada se radi o dečijem stomatologu, on mora posedovati i određene socijalne veštine.

Način na koji dečiji stomatolog pristupa detetu je od ključne važnosti od samog početka. Prvi utisak je, u ovom slučaju, zaista najvažniji. On mora naći način da pristupi svakom detetu na profesionalan, ali i „drugarski“ način, kako bi se vrlo brzo savladao strah. Strah urođeno postoji kod svakog deteta, pa je način na koji stomatolog pristupa detetu izuzetno bitan.

Uglavnom će svaki dečiji stomatolog dati savet da prva poseta njemu ne bude radi određene intervencije. Prva poseta stomatologu uvek bi trebalo da bude iz razloga da se dete upozna sa ordinacijom i samim stomatologom. Na taj način, komunikacijom, deo straha od zubara će nestati sam od sebe.

Dakle, kada birate zubara za svoje dete, birajte pažljivo jer je prvi utisak najvažniji.

Dečiji stomatolog

Ordinacija BoDent – Mesto na kojem se uspešno prevazilazi strah od zubara

Odabir stomatološke ordinacije koju će vaše dete posećivati redovno do adolescencije podjednako je bitan kao i odabir stomatologa.

Ordinacija BoDent okuplja tim stručnjaka koji će vam u svakom trenutku biti na raspolaganju, kako za savet tako i za kontrolu ili intervenciju. Ljubaznost stomatologa je na vrhu prioriteta, bilo da je u pitanju rad sa decom ili odraslima.

Prijatno okruženje ordinacije je prvi korak ka uspešnom prevazilaženju straha od zubara kod dece. Prema tome, ordinacija BoDent je idealno mesto na kojem možete započeti putovanje ka savršenom osmehu svog deteta.

Ukoliko sa detetom dolazite iz inostranstva, naša ordinacija nudi vam i usluge dentalnog turizma. Obezbedićemo vam udoban apartman i odlične uslove tokom boravka kod nas.

Ordinacija BoDent – prvi korak ka zdravlju zuba vaših mališana!

Ostavite odgovor

sr_RSSerbian