Hitne intervencije 0-24h / 065 391 0 392

Ponedeljak-Četvrtak: 13–20h / Petak: 10–16h

Koste Jovanović 67 Beograd

 • Srpski jezik
 • Engleski jezik
 • Italy language
 • Deutch language

Hitne stomatološke intervencije Beograd

Hitne stomatološke intervencije Beograd ne smeju da se odlažu čak ni u vreme pandemije. Proteklih nekoliko meseci smo svedoci razmera koje poprima pandemija korona virusa. Veliki broj stomatoloških ordinacija je bio privremeno zatvoren. Takođe, pacijenti su odlagali posetu stomatologu.

Poput drugih zdravstvenih hitnih stanja, hitna stomatološka stanja obično se dešavaju bez upozorenja. Zato dobra stomatološka ordinacija mora da bude spremna da odgovori u slučaju hitne intervencije svakog minuta.

Neke stomatološke situacije koje bi se mogle dogoditi očigledno će zahtevati brzi odgovor da bi se stanje rešilo. Druge situacije možda neće zahtevati hitnu intervenciju stomatologa.

Zato je važno da znate koja je razlika između hitne stomatološke situacije i one podložne odlaganju – koja neće zahtevati trenutni odgovor.

Hitne stomatološke intervencije Beograd – Kada potražiti pomoć?

Postoje hitne stomatološke intervencije koje se nikako ne smeju odlagati! Zdravlje ne pita za to da li je pravi trenutak, da li je epidemija ili nije. Hitne situacije u stomatologiji dolaze iznenada, bez upozorenja – a zahtevaju brzo reagovanje.

Zato potražite dežurnog stomatologa koji obavlja hitne stomatološke intervencije Beograd!

Postoji tačno definisan protokol kada neko treba da potraži hitnu pomoć stomatologa.

Ako imate jedan od sledećih simptoma, odmah se obratite stomatologu:

Vrste hitnih stanja u stomatologiji

Slomljen zub koji uzrokuje jak bol i krvarenje

Ponekad povreda usta može rezultirati slomljenim zubom. Ako se to dogodi, potražite fragmente zuba – ako možete. Skupite sve fragmente koje biste mogli pronaći kako biste ih odneli stomatologu. Oštećeno mesto očistite toplom vodom i stavite hladnu krpu preko mesta povrede. Nazovite stomatologa da hitno zakažete intervenciju!

Hitne stomatološke intervencije Beograd

Gubitak trajnog zuba

Ako povreda rezultira totalnim gubitkom trajnog zuba, brzo preduzmite mere. Pronađite zub, ako je to moguće. Dodirnite samo krunicu zuba, vratite je nazad u ležište u ustima. Možda će biti potrebno da držite zub na mestu dok ne dođete do stomatologa. Ako ne možete vratiti zub u njegovo ležište, stavite ga u šolju svežeg mleka da ga sačuvate. Odmah pozovite dežurnog stomatologa.

Bolna zubobolja

Bolna zubobolja može ukazivati na apsces ili drugu infekciju u usnoj duplji. Isperite usta toplom slanom vodom da biste očistili usnu duplju. Stavite hladni oblog na obraz – ako je prisutan otok. Pozovite stomatologa što je pre moguće da biste zakazali intervenciju.

Oralna trauma (povreda)

Druge povrede usta mogu zahtevati brzu medicinsku pomoć. Ako udarac rezultira povredom vilice – linija vilice može izgledati iskrivljeno. U toj situaciji je potrebno da osoba koja je povređena bude smirena i da zatraži hitnu pomoć. Ako se neko ujede za obraz, usnu ili jezik – a krvarenje ne prestane nakon 15 minuta – potrebno je zakazati hitnu stomatološku intervenciju.

Šta NE spada u hitne stomatološke intervencije?

Ponekad se može dogoditi bolna povreda, ali situacija se ne smatra hitnom u stomatologiji. Na primer, može se dogoditi povreda mekog tkiva kao što je nagrizanje usne ili udarac u obraz. U ovoj situaciji snažno pritisnite mesto povrede da biste kontrolisali krvarenje. Nastavite pritisak 15 minuta. Ako se pojave modrice i otoci, stavite hladni oblog. Ako zubi nisu olabavljeni ili slomljeni i krvarenje prestane – ovo ne bi bio hitan slučaj. Međutim, ako ne možete da kontrolišete krvarenje pritiskom, potražite hitnu pomoć.

Kad god niste sigurni da li je povreda hitna, nazovite stomatologa i recite mu o svojim tegobama.

Imajte na umu da sledeći stomatološki problemi NE predstavljaju hitan slučaj i moraće da se odlože:

 • Polomljen zub ili istrošena plomba – koji NE uzrokuju bol i produženo krvarenje;
 • Rutinsko ispitivanje, čišćenje i rendgensko snimanje zuba i vilice;
 • Izbeljivanje zuba;
 • Procedure koje spadaju pod estetsku stomatologiju;
 • Prilagođavanje/popravka određenih stomatoloških aparata.

Hitne stomatološke intervencije Beograd – Šta da radite ako imate hitan poblem?

 Tokom pandemije, kao što je aktuelna pandemija korona virusa, stomatološke ordinacije su neko vreme mogle da pružaju samo hitnu pomoć.

Hitne stomatološke intervencije Beograd

Stomatološke ordinacije imaju svoje redovno radno vreme za lečenje i pomoć pacijentima. Ako se nesreća ili povreda dogodi posle radnog vremena, pacijenti mogu pozvati hitni broj van radnog vremena da bi dobili hitnu pomoć.

Ako imate potrebu za hitnom stomatološkom intervencijom – odmah se obratite stomatološkoj ordinaciji ili klinici u vašem području i sledite njihova uputstva.

Stomatolog će proceniti nivo hitnosti vašeg problema na osnovu podataka koje dobije od vas.

Ako lekovi nisu pravo rešenje za vaš stomatološki problem, stomatolog može zatražiti da dođete na lečenje u ordinaciju.

Ako stomatolog u datom trenutku nije u mogućnosti da vam pruži potreban tretman, on će vas uputiti u drugu kliniku koja može da vam pruži pomoć.

Kada su u pitanju hitne stomatološke intervencije Beograd, stomatološka ordinacija BoDent vam stoji na raspolaganju od 0-24h! Javite nam se i naš stručni tim će vam pružiti brzu i adekvatnu pomoć.

2 comments on “Hitne stomatološke intervencije Beograd

 1. Pingback: Dečiji stomatolog – Sve što morate znati || BoDent

 2. Pingback: Sinusna zubobolja || Stomatološka ordinacija BoDent

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

sr_RSSerbian