Hitne intervencije 00-24h / 065 391 0 392

Ponedeljak-Četvrtak: 13–20h / Petak: 10–16h

Koste Jovanović 67 Beograd

  • Srpski jezik
  • Engleski jezik
  • Engleski jezik
  • Italy language
  • Deutch language

Krunice i mostovi – Kada je neophodna ugradnja?

Krunice i mostovi predstavljaju jedno od revolucionarnih otkrića savremene stomatologije. One su deo ultimativne i inovativne tehnike popravljanja estetskog utiska zuba i osmeha. Ranije, ukoliko dođe do oštećenja zuba ili njegovog vađenja, on nije mogao da bude zamenjen. Ostajao je prazan prostor na njegovom mestu i mnogi su baš zbog toga bili nezadovoljni svojim izgledom. Danas to više nije slučaj!

Oštećen, polomljen zub moguće je zameniti krunicom ili mostom ukoliko je zub morao biti uklonjen hirurskim putem. Ponekad, zbog karijesa, zub biva toliko oštećen da se mora potpuno ukloniti. Nije ga moguće popraviti ili zalečiti, tako da je jedina opcija njegovo kompletno vađenje. U tom momentu, na delo stupa estetska stomatologija koja čini sve kako osmeh i izgled osobe be bi bili narušeni. U stomatološkoj ordinaciji BoDent specijalni tim stomatologa veoma vešto u stručno rešava ste dentalne probleme svojih pacijenata.

Šta su krunice i mostovi?

Dentalna krunica jeste navlaka koja se fiksira za oštećeni zub kako bi se estetski regulisao izgled i da bi se zaštitio od spoljašnjeg uticaja.

Dentalni mostovi se sastoje od dve ili više krunica koje se fiksiraju kada nedostaje jedan ili dva zuba. Most se postavlja između zdravih zuba na mestu gde je potrebno. Kada usled kvara ili loma dođe do prekida u zubnom nizu, tada se zdravi zubi pomeraju ka slobodnom prostoru. Taj proces uzrokuje okuzalnu neravnotežu koja može da dovede do drugih poremećaja i oboljenja. Mostovi veoma efikasno rešavaju ovaj problem i neutrališu nedostatak. Oni su povezani sa prirodnim zubima, cementirani ili pričvršćeni šrafom.

Krunice i mostovi

Mostovi su fiksni, snažni i pouzdani, a gotovo da se ne razlikuju od prirodnih zuba. Njihovo trajanje jedna od velikih prednosti, jer ih nije potrebno menjati između pet i 15 godina. Neophodno je održavati ih i voditi računa o higijeni usta kako ne bi došlo do kvara zdravih zuba zbog zadržavanja hrane.

Krunice i mostovi – Glavne prednosti

Prednosti krunica i mostova su brojne, a jedna od osnovnih je što su neprimetni. Pružaju komfor tokom žvakanja i ne prave dodatne poteškoće. Pacijenti kojima su ugrađeni krunica ili most zadovoljni su jer one i ispravljaju i ponovo raspodeljuju normalnu silinu ugriza, a takođe pomaže i u održavanju oblika lica.

Navikavanje na krnunicu ili most traje veoma kratko. Već posle nekoliko sati zaboravićete da ste imali bilo kakvu intervenciju kod stomatologa, a izgledaćete sjajno!

Estetika je veoma važna danas, a ukoliko nedostaje jedan ili više zuba, to značajno menja izgled. Krunice ili mostovi izuzetno pozivno utiču na kompletnu pojavu osobe, a naročito na njen osmeh.

Ukoliko imate problem sa desnima, implanti nisu odgovarajuće rešenje jer mogu da ih ugroze ako im je mala visina. U tom slučaju, most je pravo rešenje.

Isto tako, jedna od glavnih prednosti jeste što prilikom stavljanja mosta možete da izaberete odgovarajuću boju i oblik zuba. Mostovi, kao i krunice, upravo zbog te mogućnosti su potpuno neprimetni.

Sama izrada i postavljanje mosta i krunice traju veoma kratko, dok je za implante neophodno i više od mesec dana, kako zbog izrade, tako i zbog postavljanja. Mostove i krunice mogu da postavljaju apsolutno svi, dok implanti nisu preporučljivi osobama koje boluju od dijabetesa i drugih auto-imunih bolesti.

Krunice i mostovi

 

Neophodno je pažljivo tretirati krunice i mostove, kao i redovno održavati higijenu. Pranje zuba dva puta dnevno, kao i ispiranje su neophodni. Takođe, nemojte da žvaćete preterano tvrde materije. Ukoliko ih previše opteretite, može da dođe do pucanja.

Najbolja ordinacija za postavljanje krunica i mostova

Stomatološka ordinacija BoDent okuplja tim vrhunskih stomatologa koji ne samo da su izuzetno stručni, već i uživaju u svom pozivu. Nalazimo se u Beogradu i kod nas je moguće zakazati potpuno besplatnu konsultaciju sa stomatologom.

Osim fiksnom stomatologijom, bavimo se i parodontopatijom, implantologijom, kao i dečjom preventivnom stomatologijom. Posetite naš sajt i uverite se u veliki broj usluga koje obavljamo kvalitetno u nameri da budu dugotrajne.

Kontaktirajte nas još danas i obezbedite sebi lep i bezbrižan osmeh. Mi smo tu zbog vas!

2 comments on “Krunice i mostovi – Kada je neophodna ugradnja?

  1. Pingback: Gangrena zuba - Uzroci, simptomi i lečenje || BoDent

  2. Pingback: Hollywood smile || Stomatološka ordinacija BoDent

Ostavite odgovor

sr_RSSerbian