Hitne intervencije 0-24h / 065 391 0 392

Ponedeljak-Četvrtak: 13–20h / Petak: 10–16h

Koste Jovanović 67 Beograd

  • Srpski jezik
  • Engleski jezik
  • Italy language
  • Deutch language

CAD CAM tehnologija – Revolucionarna izrada zubnih naknada

CAD CAM tehnologija predstavlja najnoviju savremenu i revolucionarnu tehnologiju izrade zubnih naknada. Zahvaljujući naprednoj i pre svega revolucionarnoj tehnologiji, moguće je brzo, efikasno i izuzetno precizno korigovati estetske nedostatke zuba.

Usled bolesti desni ili zuba, ponekad je neophodna reakcija stomatologa i hirurško uklanjanje zuba. Ukoliko se to dogodi, na mesto gde se odigrao zahvat ostaje praznina ili rupa koja ne izgleda prijatno. Nekada su ljudi morali krišom da se smeju jer je estetika njihovog osmeha bila ugrožena, a danas to više nije slučaj. Zahvaljujući savremenoj tehnologiji, moguća je rekonstrukcija osmeha izuzetno brzo i efikasno. U stomatološkoj ordinaciji BoDent tim stomatologa će se pobrinuti za to da vaš osmeh bude ponovo besprekoran.

Šta sve može CAD CAM tehnologija?

Ponekad, usled bolesti desni ili zuba, neophodna je estetska korekcija stomatologa. U nekim slučajevima to podrazumeva korekciju položaja zuba, a u nekim je, pak, neophodna kompletna zamena. Zamenu zuba je moguće izvršiti implantima, krunicama ili mostovima. Takođe, ukoliko je zub okrnjen, pa samo deo njega nedostaje, moguće je neutralisati taj nedostatak inlejima ili onlejima. 

Upravo u tom momentu na snagu stupa CAD CAM tehnologija sa revolucionarnijm i preciznim rešenjima. Zapravo, CAD CAM jeste skraćenica og engleskog izraza “Computer-aided design/Computer-aided manufacture“, odnosno “kompjuterski vođen dizajn i kompjuterski potpomognuta proizvodnja u stomatologiji“.

CAD CAM tehnologija

CAD CAM tehnologija je izvrsna prilikom digitalne izrade zubnih nadoknadi od već gotovih keramičkih blokova. Zahvaljujući ovoj savremenoj i revolucionarnoj tehnologiji, moguće je prilikom samo jedne posete stomatologu izraditi inleje, onleje, mostove i krunice. Ova tehnologija ne samo da je savremena i izuzetno precizna, već i štedi vreme, jer nije neophodno posetiti stomatologa više puta.

Zubne nadoknade izrađuje kompijuterski navođena i izuzetno, visokoprecizna oprema za samo jedan ili dva dana.

CAD CAM tehnologija i izrada zubnih nadoknada

CAD CAM tehnologija omogućava izradu zubnih nadoknadi od čvrstih blokova keramike koji idealno odgovaraju osnovnoj boji ostalih zuba. Procedura traje veoma kratko, jer se odmah posle pripreme zuba vrši uzimanje digitalnog otiska. 

Nekada se otisak zuba uzimao pomoću otisne mase i kašike i daj proces nje bio prijatan. Danas se to vrši pomoću intraoralnog skenera veoma brzo i komforno. Odmah nakon toga, na kompijuteru se planira i dizajnira restauracija na virtuelnom modelu, a zahvaljujući 3D softveru. Sada je restauracija ili izrada vrhunski kvalitetnih zuba moguća u samo jednom danu. Izrađene nadoknade se po obliku i boji ne razlikuju od prirodnih zuba i nije ih moguće primetiti.

Prednosti ove tehnologije su brojne, a pre svega ističe se komfornost koju imaju pacijenti, kao i perfektna preciznost. Koriste se specijalne vrste keramike sa karakteristikama prirodnih zuba, a stomatolozi imaju visoke estetske standarde u izradi. Takođe, ušteda vremena je od velikog značaja, a nadoknade su trajne i nije ih potrebno obnavljati. Nisu neophodne probe i svakodnevni dolasci kod zubara, jer digitalna i precizna tehnologija lako i brzo predviđa kako zub ili nadoknada treba da izgledaju. 

Nakon postavljanja zubne nadoknade, period privikavanja na nju traje veoma kratko. Veoma često samo nekoliko sati i posle toga ćete i zaboraviti da ste imali bilo kakav problem, neprijatnost ili nelagodnost. 

Stomatološka ordinacija koja pruža prvoklasne usluge

Stomatološka ordinacija BoDent se nalazi u Beogradu i pruža vrhunsku stomatološku uslugu. Naša dentalna ordinacija ne samo da okuplja tim vrhunskih stomatologa, već poseduje i savremenu i revolucionarnu tehnologiju. 

CAD CAM tehnologija izrađuje nadoknade prvoklasnog kvaliteta, a po veoma povoljnoj ceni, moguće je pronaći ih u našoj ordinaciji. Švajcarska tehnologija i kvalitet sada su dostupni u našoj ordinaciji.

CAD CAM tehnologija

Osim velikog broja usluga koje pružamo, naša ordinacija omogućava i opciju dentalnog turizma. Možemo da vam pomognemo u organizaciji prevoza i smeštaja ukoliko ste iz inostranstva, a takođe, na usluzi smo i na raspolaganju 24 časa i za sve ostale želje. CAD CAM tehnologija sada je dostupna u Beogradu, 24 časa dnevno i sedam dana u nedelji. 

Kontaktirajte nas što pre i zakažite besplatan prvi pregled i konsultaciju. Znamo da možemo mnogo toga da uradimo za vaš osmeh, a na vama je samo da nas pozovete. Mi smo tu zbog vas!

4 comments on “CAD CAM tehnologija – Revolucionarna izrada zubnih naknada

  1. Pingback: Oralna higijena – Koliko je važna? || BoDent stomatološka ordinacija

  2. Pingback: Najčešće bolesti zuba −(Ne)rešiv problem? || Bodent

  3. Pingback: Operacija umnjaka − Kada je neophodna? || BoDent ordinacija

  4. Pingback: Zubni implanti - Nadoknada za nedostajajući zub || BODENT

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

sr_RSSerbian