Hitne intervencije 00-24h / 065 391 0 392

Ponedeljak-Četvrtak: 13–20h / Petak: 10–16h

Koste Jovanović 67 Beograd

  • Srpski jezik
  • Engleski jezik
  • Engleski jezik
  • Italy language
  • Deutch language

Savršen osmeh i lepi zubi – TOP 4 saveta za BLISTAV smeh

Savršen osmeh i lepi zubi su oduvek svima bili ideal. Ništa nije lepše od iskazivanja sreće osmehom, a naročito ukoliko ga krase biserni, zdravi i pravilno raspoređeni zubi.

Nekada je bilo izuzetno teško korigovati nepravilno raspoređene zube, a danas, sa napretkom medicine i stomatologije, to je veoma lako. Treba samo da pronađete svog omiljenog stomatologa i da se prepustite njegovom umeću.

Lep osmeh je izuzetno važan, naročito prilikom upoznavanja i kada treba da se ostavi prijatan prvi utisak. Sigurno će vas svi zapamtiti ako se široko i veselo smejete. Neće izgledati prijatno ukoliko izostaje samopouzdanje zbog lepote osmeha. U davna vremena, bilo je važno samo da zubi budu zdravi, jer medicina nije odgovarala na izazov popravke. Danas, ne samo da se zubu može vratiti zdravlje, već ga možete i korigovati shodno preferencijama.

Savršen osmeh i lepi zubi su prioritet

Mnogi ljudi su nezadovoljni svojim osmehom. Čak i ako imaju lepe zube, znaju za neki detalj koji bi trebalo korigovati. Taj detalj je uglavnom neprimetan za ostale, ali samopouzdanje izostaje jer oni znaju da osmeh nije idealan.

Mnogi žele da koriguju svoje zube i da ih dovedu u perfektno stanje. Danas je veoma važno da zubi budu beli i pravilno raspoređeni. Ranije se razmak između prednjih zuba smatrao simpatičnim, a danas to nije slučaj. Sve češće se koriste različite metode kako bi se korigovale nepravilnosti i došlo do savršenstva.

Savršen osmeh i beli zubi

Ipak, imajte na umu da je zdravlje zuba na prvom mestu! Ne koristite razne primitivne metode kako biste korigovali zube, već se obradite stomatologu koji će sigurno imati pravo rešenje za vas.

Savršen osmeh i lepi zubi – Kako do idealnog osmeha

Nega zuba i oralna higijena su na prvom mestu kako bi zubi bili zdravi. Zadržavanje hrane i pića na gleđi, kao i u pukotinama zuba znatno šteti i uzrokuje pojavu karijesa. Kako bi se to sprečilo, savetuje se redovno pranje zuba, kao i čišćenje koncem ili interdentalnim četkicama.

Ukoliko su zubi zdravi, postoji nekoliko načina da imate blistav osmeh i idealno raspoređene zube.

Savet br. 1. – Jedan od njih je implantološka terapija. Ovim tretmanom se može sanirati problem nedostatka jednog ili više zuba. Ukoliko ste nekada imali problem sa zubom koji je morao da se izvadi i sada se na njegovom mestu ne nalazi ništa, nema potrebe da osećate manjak samopouzdanja. Implantologija može brzo i lako da reši problem, a vaš osmeh će ponovo biti kao i ranije.

Savet br. 2. – Nemaju svi sreće da se rode sa pravilno raspoređenim zubima. Čak i ako deluju idealno, samo jedna mala nepravilnost može značajno da utiče na estetski doživljaj. Kada je to slučaj, na snagu stupa fiksna stomatološka protetika.

Savršen osmeh i beli zubi

Danas je gotovo uobičajeno da se koriguje položaj zuba protezama. One mogu biti fiksne ili mobilne. Fiksne proteze su stariji model korekcije položaja zuba i mogu ih nositi svi. Kako stariji, tako i deca kojima još uvek rastu zubi. Osim ovog načina korekcije zuba, moguće je koristiti i Invisalign. Reč je o ortodontskom aparatu koji za korekciju kod odraslih i tinejdžera. Neprimetan je i niko neće znati da ga nosite. 

Kako do belih zuba?

Savršen osmeh i lepe zube je danas jednostavno imati zahvaljujući stomatološkim ordinacijama koje rade sve za lep izgled svojih pacijenata. Jedna od takvih ordinacija jeste BoDent koja se nalazi u Beogradu i okuplja tim vrhunskih stomatologa

Savet br. 3.Mobilna protetika pruža šansu osobama koje su iz bilo kog razloga ostale bez zuba. Ovim metodom, stomatološke ordinacije vraćaju zdrav zagrižaj i lep osmeh. Takođe, govor se poboljšava, ali i varenje hrane. 

Savet br. 4.Beljenje zuba je sve popularnije jer zbog loših navika i nezdrave hrane, često se dešava da zubi potamne. Takođe, viniri su porcelanske fasete kojima se restauriraju estetsk nedostaci. Njima se rešava problem nepravilnog položaja zuba, ali i oblik i veličina zuba, kao i boja.

Kontaktirajte BoDent ordinaciju još danas i zakažite pregled i kontrolu zuba. Naši stomatolozi će vas posavetovati i dati vam predloge kako da vratite predivan osmeh na lice. Naša specijalnost je i kompletna terapija obolelih od parodontopatije sa izraženom destrukcijom potpornih tkiva i gubitkom velikog broja zuba. Posetite nas što pre i uverite se u naše izvanredne mogućnosti, iskustvo i specijalnost.

sr_RSSerbian