Hitne intervencije / 065 391 0 392

Ponedeljak-Četvrtak: 13–20h / Petak: 10–16h

Koste Jovanović 67 Beograd

  • Srpski jezik
  • Engleski jezik
  • Italy language
  • Deutch language

Hollywood smile – Osmeh kao sa crvenog tepiha

Hollywood smile omogućava vam da u potpunosti preobrazite svoju pojavu. Popularan je i termin „promeniti estetiku osmeha„, jer čuveni holivudski osmeh omogućava upravo to – popuno nov izgled koji pleni!

Osmeh kao sa crvenog tepiha učiniće da uvek izgledate božanstveno, ali i značajno će doprineti vašem samopouzdanju. Nikada više nećete morati da brinete o tome da li ste ostavili dobar prvi utisak, jer savršeni osmeh koji razoružava porušiće sve barijere.

Perfektno beli zubi u pravilnom nizu čine Hollywood smile popularnijim nego ikada u današnjem svetu orijentisanom ka estetici. Redovno održavanje oralne higijene u nekim slučajevima nije dovoljno. Pacijenti, ponekad, prirodno i urođeno nemaju blistavo bele i ravne zube. Ipak, procedura holivudski osmeh učiniće da imate zube o kakvima ste oduvek sanjali!

Hollywood smile i oralna higijena

Holivudski osmeh, popularan i kao Hollywood smile, nije moguće postići na nezdravim zubima. Redovno i pravilno održavanje oralne higijene neophodno je kako iz estetskih, tako i iz zdravstvenih razloga.

Neophodno je prati zube minimum dva puta dnevno, čistiti prostor između zuba koncem ili intradentalnim četkicama, ali i koristiti tečnost za ispiranje usta.

Ukoliko, pak, dođe do pojave karijesa ili nekog drugog dentalnog oboljenja, neophodna je hitna intervencija. Procedura Hollywood smile nije moguća ukoliko zubi nisu zdravi.

Lečenje karijesa i parodontalnog tkiva je obavezno pre samog stomatološkog tretmana. Osim toga, pre nego što se podvrgnete ovom zahvatu, neophodno je profesionalno čišćenje zuba. Ono podrazumeva uklanjanje kamenca, uklanjanje naslaga, ali i pripremu zuba za ugradnju vinira.

Hollywood smile

Ne zaboravite da su zdravi zubi prioritet! 

Kako se postiže Hollywood smile?

Hollywood smile, odnosno holivudski osmeh, dobio je taj naziv jer su 40-ih godina XX veka holivudski glumci lepili bele pločice na zube. Efekat koji su postizali trajao je nekoliko sati, ali danas, zahvaljujući savremenim rešenjima, tehnologija postavljanja vinira dostigla je najviši nivo.

Dakle, neki ljudi prirodno nemaju blistavo bele zube, dok se kod drugih boja zuba vremenom menjala usled nezdravog načina života, neredovnog održavanja oralne higijene i drugih faktora. Takođe, događa se da su pacijenti usled dentalnog oboljenja, povrede ili fakture, ostali bez zuba ili njegovog dela. U tom slučaju, potrebno je izraditi nadoknadu kojom će se nadomestiti nedostatak zuba.

Viniri i krunice značajno mogu da pomognu u postizanju popularnog Hollywood smile efekta. Holivudski osmeh podrazumeva idealno prilagođavanje veličine, oblika i boje zuba idealu i željama pacijenta! Doslovno, možete da imate osmeh kakav god želite!

Savremena stomatologija nudi moderno i dugotrajno rešenje koje će vam pružiti idealan osmeh!

Hollywood smile postiže se ugradnjom krunica i vinira koji će učiniti da vaš osmeh bude kao sa crvenog tepiha.

Viniri su tanke navlake. Njihova debljina je 0,2 – 0,5 milimetara i njima se pokriva spoljašnja površina zuba. Izrađeni su od kompozitnih keramičkih ili cirkonijumskih materijala. Imaju visoku propustljivost svetlosti i čine da zubi izgledaju prirodno.

Njihovo postavljanje je moguće na celoj vilici, ali pacijenti se najčešće odlučuju na to da ih postave na 10 gornjih i 8 donjih zuba. Ovaj postupak je jednostavan, bezbolan i ne traje dugo.

Viniri regulišu nedostatke kao što su žuti zubi, nehomogena boja gleđi, neravni zubi, pukotine na gleđi i druga oštećenja. Takođe, njima je moguće regulisati problem praznine između zuba nastale usled recesije desni.

Postavljanje vinira

Pre samog postavljanja vinira neophodno je pripremiti zub. Stomatolog će blago ukloniti deo gleđi (0,1 – 0,3 milimetra) kako bi površina zuba bila ravna. Viniri se nanose i lepe smesom koja sadrži fluor. Na taj način se blagotvorno deluje na gleđ ispod vinira.

Viniri se izrađuju od porcelana ili cirkonijuma, na osnovu želje pacijenta. Nakon definisanja boje i željenog oblika, izrađuju se viniri i postavljaju na zube.

Hollywood smile

Procedura je jednostavna i ne iziskuje mnogo vremena, dok je rezultat koji se postiže neverovatan. 

Dentalni turizam u Beogradu

Postizanje efekta savršenog osmeha i procedura Hollywood smile smatraju se TOP procedurama koje se obavljaju u dentalnom turizmu.

Dentalni turizam u Beogradu je veoma razvijen, a u stomatološkoj ordinaciji BoDent svim pacijentima iz inostranstva izlazimo u susret. Tretman planiramo na osnovu slobodnog vremena pacijenta, a pored toga, pomažemo im da pronađu adekvatan smeštaj.

U lečenju i usavršavanju zuba koristimo savremenu i modernu tehnologiju baziranu na svetskim standarima, a naše cene su veoma konkurentne na tržištu. Konsultujte se sa našim prvoklasnim stomatolozima i zakažite prvi pregled još danas.

1 comment on “Hollywood smile – Osmeh kao sa crvenog tepiha

  1. Pingback: Bezmetalne krunice - Stomatološka ordinacija || BODENT

Ostavite odgovor

sr_RSSerbian