Hitne intervencije 00-24h / 065 391 0 392

Ponedeljak-Četvrtak: 13–20h / Petak: 10–16h

Koste Jovanović 67 Beograd

  • Srpski jezik
  • Engleski jezik
  • Engleski jezik
  • Italy language
  • Deutch language

Dežurni stomatolog u Beogradu

Dežurni stomatolog u Beogradu je uvek tu ukoliko imate iznenadni problem sa zubom, desnima ili zuboboljom. Bol koji može da se javi, a uzrokovan je zubom, može da bude toliko jak, da je to veoma teško podneti. Neretko ukoliko se javi zubobolja, čak ni medikamenti protiv bolova ne pomažu. Neophodno je stići do zubara što je pre moguće.

Ipak, najveći problem se javlja ukoliko zubobolja postane veoma jaka u toku noći. Onda je potrebno pronaći dezurnog stomatologa koji može da pomogne što je pre moguće. Stomatološka ordinacija BoDent okuplja tim prvoklasnih stomatologa na koje možete da računate u bilo koje doba dana. Ukoliko vam je potrebna hitna stomatološka intervencija, mi smo tu za vas! Potrebno je samo da nas pozovete

Dežurni stomatolog u Beogradu

Zubobolja ili bol u zubu nastaje kada je nerv u korenu zuba iziritiran. Najčešći uzroci bolova u zubu su zubna infekcija, propadanje ili povreda zuba. Ujedno, bol ponekad može da se javi i u vilici ili desnima.

Bakterije koje se talože u pokvarenom zubu, takođe mogu da uzrokuju bol. Kako biste održavali oralnu higijenu, potrebno je da redovno čistite zube pastom i četkicom, ispirate usnu duplju tečnošću za zube, čistite koncem, ali ponekad to nije dovoljno. Ne zaboravite ni na važnost redovnih poseta stomatologu. Trebalo bi da odete na preventivni pregled barem dva puta godišnje i uverite se da je sa vašim zubima sve u redu.

Bez obzira na to koliko vodite računa o zubima i desnima, ponekad je zubobolja neizbežna.

Zubobolja nastaje zbog upale centralnog dela zuba zvanog pulpa. Takođe, zubobolja može da se javi i zbog povrede tokom žvakanja. Može da se dogodi da dođe do preloma zuba, do toga da zub napukne ili da ispadne plomba.

Dežurni stomatolog u Beogradu

Bol u zubu može da bude izražen i prilikom konzumacije toplih ili hladnih napitaka, a neretko se javlja i otok. Ukoliko osetite jak bol, znajte da vam je potreban dežurni stomatolog u Beogradu. Bol može da se širi i ka obrazu, uhu ili vilici. 

Hitne stomatološke intervencije moraju da budu upravo takve – HITNE. Ukoliko je bol veoma jak, mora se reagovati pravovremeno, kako pacijent ne bi bio u agoniji. Stomatološka ordinacija BoDent je dežurni stomatolog u Beogradu koji pruža hitne dentalne intervencije bilo kog dana i u bilo koje vreme. 

Dežurni stomatolog u Beogradu – Koje su hitne stomatološke intervencije?

Hitne stomatološke intervencije mogu biti brojne i odvijaju se u skladu sa tim kakvu vrstu problema ima pacijent.

Polomljen ili izbijen zub. Najpre treba da budete oprezni kako se ponašate ukoliko dođe do napuknuća zuba. Važno je i utvrditi kako je pukao. Nikako nemojte da dirate koren zuba. Važno je ukloniti tragove blata ili prljavštine ukoliko je ima, a ranu održavajte čistom. Stomatolog će sanirati povredu i predložiće izradu zubne nadoknade u vidu implantata, mosta, krunice i slično, u zavisnosti od toga šta je pacijentu potrebno. 

Ispucali zub. Bol prilikom griženja ili žvakanja, otečene desni, kao i osestljivost na slatko, toplo ili hladno – ukazuju na ispucali zub. Pukotine moogu da budu mikroskopske, ali pulpa u zubu je izložena negativnim uticajima. Imajte na umu da nije uvek potrena hitna intervencija. Ukoliko je bol minimalan i nema znakova infekcije, sačekajte pravo vreme da posetite stomatologa. Ujedno, do napuknuća zuba može da dođe iznenada i tokom jela ili žvakanja.

Dežurni stomatolog u Beogradu

Oticanje lica ili desni. Afte i pojava afti može da ukazuje na to da je došlo do infekcije desni. Nepravilno očišćeni zubi ili udarac mogu da dovedu do ovakvog problema. Takođe, ukoliko osoba nosi protezu, moguće je da dođe do pojave afti. Ponekad one mogu da budu izrazito bolne, pa je potrebno pozvati dežurni stomatolog u Beogradu. To je naročito odnosi na trudnice.

Stomatološka ordinacija u Beogradu – BoDent

Stomatološka ordinacija BoDent nije samo dežurni stomatolog u Beogradu. Naš tim stomatologa bavi se i dentalnim turizmom i pomažemo našim pacijentima da tokom odmora spoje lepo i korisno. Ukoliko je potrebna pomoć oko dokumentacije, vađenja vize ili pronalaska smeštaja, stomatološka ordinacija BoDent je tu da pomogne. Pregled i intervencije ćemo zakazati i organizovati u skladu sa vremenom pacijenta i njegovim godišnjim odmorom. 

Takođe, kod nas možete da zakažete i besplatan prvi pregled kako biste se uverili da je sa vašim zubima sve u redu. BoDent stomatolozi veoma vode računa o zdravlju zuba, pa samim tim i mnogo pažnje posvećujemo preventivnoj stomatologiji, kako kod odraslih, tako i kod dece

BoDent stomatološka ordinacija – Vaš najbolji saveznik u borbi za zdrave i lepe zube!

sr_RSSerbian