Hitne intervencije 0-24h / 065 391 0 392

Ponedeljak-Četvrtak: 13–20h / Petak: 10–16h

Koste Jovanović 67 Beograd

 • Srpski jezik
 • Engleski jezik
 • Italy language
 • Deutch language

All on 4 – Savremena tehnika za rešavanje problema gubitka zuba

All on 4 predstavlja najsavremenije rešenje za zubne nadoknade u slučaju gubitka zuba.

Zubni implantati se razlikuju od proteza jer predstavljaju trajno rešenje za nedostajuće ili ozbiljno oštećene zube. Učvršćeni su direktno u vašu vilicu – stoga izgledaju, osećaju se i funkcionišu kao i vaši prirodni zubi.

Ko je idealan kandidat za All on 4 zubne implantate?

Idealan kandidat za All on 4 postupak ugradnje zubnih implantata je neko kome nedostaje većina ili svi zubi ili trenutno nosi protezu.

Starost nije ograničavajući faktor za zubne implantate All-on-4, ali sve dok je kandidat dobrog zdravlja.

Koje su prednosti All-on-4 implantata?

Zubni implantati su široko priznati kao najstabilnije i najtrajnije rešenje kod gubitka zuba. Nažalost, nisu svi pacijenti idealni kandidati za tradcionalne zubne nadoknade. All on 4 implantati su odlična alternativa za ove pojedince.

Ovi zubni implantati podržavaju čitav luk zubnih nadoknada sa samo četiri zubna implantata. Ovi implantati su strateški postavljeni tako da mogu držati čitav set fiksnih proteza, čak i ako je pacijent patio od degeneracije vilične kosti.

All on 4

Ovakvi zubni implantati imaju sledeće prednosti:

 • To su trajni zubi koji se mogu četkati i čistiti poput prirodnih zuba;
 • Ne moraju se vaditi;
 • Nisu potrebni adhezivi (lepkovi);
 • Udobni su za pacijenta jer ne pritiskaju desni;
 • Omogućavaju vam da iskusite ”toplo” i ”hladno” kada konzumirate hranu, kao i potpun ukus hrane;
 • Omogućavaju vam da grizete povećanom snagom (i do 70% više), tako da možete ponovo da jedete svu svoju omiljenu hranu;
 • Sprečavaju propadanje kostiju;
 • Vraćaju crte lica i širok osmeh!

Očekivano trajanje All on 4 implantata

All on 4 implantati su modernije rešenje i predstavljaju znatan napredak na polju zubnih implantata, tako da nema značajne količine podataka koji bi tačno pokazali koliko bi ovi implantati trebalo da traju. Međutim, All on 4 implantati se zasnivaju na istoj tehnologiji kao i tradicionalni implantati.

Tokom procedure postavljanja ovih implantata, mali šrafovi od titanijuma se postavljaju u vilicu – na onom mestu gde su namenjeni za spajanje sa prirodnim tkivima pacijenta kroz proces nazvan oseointegracija. Jedina razlika je u tome što se kod ovih implantata postavljaju samo četiri, a zadnja dva zadnja su postavljena pod određenim uglom kako bi se maksimalno iskoristila preostala koštana tkiva.

Sve dok se implantati stapaju sa kostima pacijenta tokom procesa zarastanja, oni bi trebalo da imaju životni vek sličan tradicionalnim implantatima.

Većina stomatoloških stručnjaka se slaže da pacijenti mogu očekivati da implantati traju najmanje 20 do 25 godina, sa potencijalom da traju doživotno.

Važno je da pacijenti shvate da su ovakvi implantati sastavljeni iz dva dela: sami implantati i proteza koju implantati podupiru. Iako implantati mogu trajati ceo život uz dobro oralno zdravlje, ipak postoji verovatnoća da će se proteza brže istrošiti.

Kako produžiti trajanje ovih zubnih implantata?

Zubne nadoknade, poput fiksnih proteza, podložne su habanju i oštećenjima povezanim sa griženjem i žvakanjem. Zubne nadoknade su sastavljene od trajnih materijala, ali će im verovatno u nekom trenutku biti potrebna zamena. Uz pravilnu negu i dobre oralne higijenske navike, proteza koja se postavlja na implantate All-on-4 treba da traje najmanje 10 do 15 godina.

Kada proteza bude zahtevala zamenu, to možemo učiniti bez ometanja implantata koji se nalaze u samoj vilici.

All on 4

Životni vek implantata, uključujući i delove proteze, u velikoj meri zavisi od oralnih navika pacijenta.

Našim pacijentima preporučujemo da praktikuju ove savete kako bi produžili životni vek rezultata dobijenih ovim implantatima:

 • Redovno četkajte zube i koristite konac za čišćenje prostora između zuba;
 • Idite redovno na rutinske stomatološke preglede i profesionalno čišćenje zuba najmanje dva puta godišnje;
 • Ograničite unos hrane koja je jako tvrda, hrskava ili lepljiva;
 • Izbegavajte upotrebu zuba kao ”alata” (na primer kod otvaranja ambalaže za hranu);
 • Uzdržite se od škripanja ili stiskanja zuba;
 • Nosite odgovarajući štitnik za usta kada učestvujete u sportskim aktivnostima.

Stomatološka ordinacija BoDent okuplja tim vrsnih stručnjaka u oblasti zubne implantologije. Obavljamo All on 4 tehniku ugradnje zubnih nadoknada veoma uspešno, a pozitivni rezultati i iskustva naših pacijenata govore u prilog tome.

Ovakvi implantati su snažna i trajna alternativa koju pacijenti mogu uzeti u obzir kada tradicionalni zubni implantati nisu odgovarajuće rešenje. Ako želite da saznate više o samom procesu All-on-4 ugradnje zubnih implantata i da zakažete svoj tretman, kontaktirajte naš stomatološki tim.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

sr_RSSerbian